Deniz tatilinden, kültür turlarından ya da klasik yurt dışı turlarından sıkıldın mı? Farklı bir tatil seçeneği mi arıyorsun? O halde gemi turlarını bir düşünmelisin. Sabahın ilk ışıklarıyla geminin karaya yaklaştığını düşün. Daha şehir uyanmadan her yeri gezdiğini hayal et! Her sabah başka bir limanda, başka bir diyarda uyanmanın keyfi bir başkadır. Bence herkes hayatında bu deneyimi yaşamalı.

1) Bavul toplama derdi yok.

Gemi turlarında diğer yurt dışı turlarında olduğu gibi durmadan bavul toplama derdin yok. Şehir değiştirdikçe otel değiştirmeye, otel değiştirdikçe de bavul toplama gibi bir derdin yok. Otelin gemi olacak. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?

2) Gemi turları çocuklu aileler ve tekerlekli sandalye kullananlar için bir harika.

Cruise gemilerinde çocuklu aileler için her şey düşünülmüş. Aynı çatı altında parklar, oyuncaklar, oyunlar, etkinlikler, aktiviteler, bakıcıları bulabiliyorsun. Yine aynı şekilde tekerlekli sandalye kullananlar için 15-20 katlı gemide her yerde kolayca çıkabileceği rampalar ve asansörler var.

3) Dünyanın dört bir yanından gelen bambaşka insanlarla tanışma şansı…

Tatilde bambaşka kültürler, bambaşka insanlar tanımayı seviyorsan gemi turları tam da sana göre. Bir hafta boyunca yabancı kültürlerden insanlarla seyahat etmek inanılmaz bir deneyim olabilir.

4) Devasa gemide sıkılmak da ne kelime…

Bu devasa gemide sıkılmaya zamanın olmayacak. Her saat, her dakika bir etkinlik bulunuyor. Dilersen karaoke ile eğlenebilirsin. Dilersen de dans ve sanat dersleri alabilirsin. Gece eğlencelerini gördüğündeyse ağzın birazcık açık kalacak. Harika sahne showları ve eğlenceleriyle kendini ünlü gece kulüplerinde eğleniyormuş gibi hissedeceksin.

5) Geminin hangi kısmında kalmak istersin?

Gemi turlarında dikkat etmek gereken bir nokta nasıl bir kabinde kalmak istediğin. Gemi turunu satın alırken satış temsilcisinden detaylı bilgi almanı öneriyorum.

6) Tam bir lezzet ziyafeti.

Gemi restoranları 24 saat açık oluyor. Zengin menüleriyle seçtiğin gemiye göre her şey dahil ya da tam pansiyon sistemiyle dünya mutfağından eşsiz lezzetler tadabilirsin. Bu arada açık büfeyi görünce kendinden geçip tüm yemeklerden tatmaya kalkma

7) Beni Türk rehberlerine emanet edin.

Türk rehberleri hem gemide hem de karaya çıktığında çevre gezilerinde sana yardımcı olacak. Seni dünyanın dört bir yanında sadece Türk rehberleri yönlendirebilir.

8) Tura çıkarken mevsim önemli tabii.

Güzergahı seçerken mevsim koşullarına çok dikkat etmek lazım. Yazın görülecek yerlerle kışın görülecek yerler farklı sonuçta. Mevsimin azizliğine uğrayıp da tatilini sıkıcı geçirmek istemezsin.

9) Tek başına gemi turunda ne işin var?

Yurt dışı ya da kültür turlarına tek başına çıkmak çok da problem değil. Aksine bu turlarda yeni arkadaşlar edinme şansın bile oluyor. Fakat gemi turuna tek başına çıkmak bir kabus olabilir. Öncelikle tek kişilik kamara yok. Tek kişi de olsan neredeyse iki kişilik ücret ödüyorsun. 14 yaş altı için ise sadece liman vergileri ve vize ücreti alınıyor.

10) Gemi demek alışveriş demek.

Yanında getirmeyi unuttuğun bir şey varsa gemideki mağazalardan alışveriş yapabilirsin. Akşam saatleri bazı ürünler daha ucuza bile satılabiliyor.

11) Gemide telefon faturan tavan yapmasın.

Açık denizdeyken ara ara telefon operatörü kontrol et, çünkü telefonun uyduya bağlanırsa çok yüksek ücretler ödemek zorunda kalabilirsin. Acil bir yeri araman gerekmiyorsa karaya çıkmadan telefonu kullanma. Karada İnternet bağlantısıyla aramalarını yapıp maillerini kontrol edebilirsin.

12) Gemide bile şıklığından ödün verme.

Gemide gündüz rahat kıyafetlerle gezebilirsin. Ama gece o şık yemeklerde ve efsane showlarda iki dirhem bir çekirdek olmak gerek. O nedenle yanında şık kıyafetler mutlaka getir.

13) Balayını gemide geçirmek çok marjinal olmaz mı?

Genç bir çift olarak balayını açık denizde geçirip balayı çiftlerine özel indirimlerden faydalanabilirsin. Hem de dünyayı bambaşka bir açıdan görme şansı yakalarsın.

14) Gemi turunda yanından ayırmaman gereken ne? Bil bakalım…

Gemide nakit geçmediğinden ya kredi kartı kullanabilirsin ya da gemide verilecek karta para yükleyip alışveriş yapabilirsin. Euro da karaya çıktığında çok gerekecek.

Turlarımız hakkın da bilgi almak için ofisimiz ile iletişime geçebilirsiniz .

FOX TURİZM.